mobil menu
ara

Cep telefonu bataryalarına dikkat

Cep telefonu bataryalarına dikkat Birçok kez görüyoruz kişilerin cebinde veya şarj esnasında patlayan cep telefonlarını. Artık hayatımızın vazgeçilmezler araçları arasında belki de ilk sırada olan cep telefonlarıdır. Lakin bazı durumlarda cebimizdeki telefonlar bir silah gibi patlayıp bizlere zarar vermektedir. Bu konuda sektörde yıllardır çalışan Karacaoğlu Elektronik yetkilisi Mustafa Karaca ile konuştuk. Sayın Karaca cep telefonu kullanımının oldukça yaygın olduğunu buna karşın doğru ve kurallara uygun kullanan kişinin ise çok düşük olduğunu söyledi. Cep telefonu kullanırken yapılmaması gerekenlerden bahsetti. En büyük tehlikenin ise cep telefonu bataryaları olduğunu dile getirdi.
  • Cep telefonu şarj edilirken konuşulmamalı.
  • Bataryalar belirli bir süre geçtiğinde aralıklar ile kontrol ettirilmeli. Batarya da şişme görünmesi durumunda derhal değişimi yapılmalı.
  • Alınacak bataryaların yetkili kişilerden alınması ve garantisinin kesinlikle sorulması önemlidir.
  • İkinci el cep telefonu alımında batarya geçmişi bilinmiyor ise değişimi istenmeli.
Sayın Karaca, Son dönemde en çok tamir için getirilen telefonların da ekran kırılması ile geldiğini söylüyor. Sebebi genel olarak elden, masadan düşürülmesi ve telefon boyutlarının artık daha fazla büyümesi ile cepte taşınmasının zor olduğu bu sebep ile arka cebe, gömlek ve ceket iç ceplerine konulan telefonlarında düşerek ilk olarak ekran kırıklarına yol açtığı söyledi.
Cep telefonu bataryaları önceki nesil telefonları gibi çıkarılabilen değil, telefon ile tümleşik durumdadır. Bu sebep ile değişimi kesinlikle yetkili bir usta tarafından yapılması gereklidir. Bu yüzden birkaç yıl geçmiş olan telefonlarınız için bataryalarının kontrolü önemlidir.

Sayın Karaca “Batarya şarj cihazlarının da telefona uygun amper seviyesinde orijinal olması gereklidir. Cep telefonunu ile uyumsuz olan hızlı şarj için üretilmiş olan bazı şarj aletlerin batarya ömrünü kısaltmakta ve zarar vermektedir” diye söyledi.
 
 
(Kaynak) İçeriği ekleyen: Karacaoğlu Elektronik, Mustafa KARACA | KARAMAN
tarih icon 8.02.2021 tarihinde eklendi
Haber 1165 gündür   okuna sayısı icon 618 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]