mobil menu
ara

​Enjektör memesi ne işe yarar, fiyatı kaç lira?

​Enjektör memesi ne işe yarar, fiyatı kaç lira? Enjektör, otomotiv parçalarından bir tanesidir. Aynı zamanda, enjektörler oldukça pahalı araçlardır. Araçların çalışabilmesi için gereken yakıtların iletimi için enjektör hayatı bir parçadır. Araçların yakıt sistemi parçalarında yer alan enjektör memesi malzemesi fazla bilinmeyen bir parçadır. Bilmeyen kişiler enjektör memesi ne işe yarar? Enjektör malzemesinin fiyatı kaç lira? gibi sorular sormaktadır. Enjektör memesi enjektörün alt kısmına bağlı bir parçadır. Enjektöre yakıtlar gelmekledir. Daha sonra ise yakıt enjektörden geçerek meme kısmına ulaşır.

Sonra milinin hareketi ile ulaşan araç yakıtı enjektör memesi ile mil arası basınç yaratmaktadır. Basın ile enjektörün delikleri ile yakıt yanma odasına püskürtme gerçekleştirir. Genel olarak bahsedecek olursak, enjektör memeleri, araçlar için iletilmesi gereken yakıtın püskürtme işlemi gerçekleştirilmektedir. Araçların çalışması için de enjektör memeleri önemli bir görev görmektedir. Enjektör memeleri araçların yanma odasında dağıtım işlemini gerçekleştirir. Ek olarak, enjektör memesi işlemini gerçekleştirmek için sızdırmaz bir özellik taşır. Enjektör memesinin bakımının da aksatılmaması gerekmektedir. Düzenli bir şekilde bakımının ve tamiri ile hem ekstra masrafın çıkmaması hem de verimli bir şekilde yakıtın iletilmesini, püskürtülmesini sağlamaktadır.

Enjektör memesi nedir?

Enjektör memesi araçlarda, en yüksek maliyete sahip parçalardandır. Tamiri veya değişimi söz konusu olduğunda ise en az enjektör malzemesinin satın alımı kadar masraf meydana gelebilmektedir. Aynı zamanda, enjektör memesi bazı durumlarda tamir edilebilmektedir. Ancak, enjektör malzemesinin değişimi için profesyonel kişilerden destek almanız gerekmektedir. Aksi taktirde, çok daha büyük arızalar meydana gelebilmektedir. Enjektör memesi tamiri için profesyonel kişiler tüm malzemeleri temizleyerek, parçaların kullanılıp kullanılamayacağı test edilir.

Enjektör memesi fiyatı ne kadar?

Enjektör memesi, çoğu sürücünün sonradan fark ettiği hayati bir parçadır ve arızalı olan enjektör memesi bile hala çalışabilir. Bu sebeple, enjektör memesinde yaşanan problemlerin sonucunda farklı göstergeler olabilir. Bu nedenle, mutlaka enjektör memesi bakımı yapılmalıdır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz üzere enjektör memesi araçların yakıt bölümünde oldukça pahalı parçalardır. Genel olarak küçük bir malzeme olan enjektör memesi fiyatı 150 TL ile 300 TL arasında değişiklik göstermektedir.
(Kaynak) İçeriği ekleyen: Enjektör Memesi | KONYA
tarih icon 25.06.2021 tarihinde eklendi
Haber 1034 gündür   okuna sayısı icon 1093 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]