mobil menu
ara

Evde Halı Nasıl Temizlenir?

Evde Halı Nasıl Temizlenir?

21. yüzyılda ki en büyük değişikliklerden bir tanesi de şüphesiz ev yaşam alanımızda oldu. Eskiden tek bir iki katlı bahçeli evlerde daha çok ikamet ederken artık, yirmi kata kadar varan hatta bazen daha da yüksek apartman, sitelerde ikamet ediyoruz. Buda şüphesiz yaşam şeklimizi çok değiştirdi.

Eskiden müstakil evimizin bahçesinde, balkonunda belki halılarımızı rahatlıkla yıkayabiliyorduk, serebiliyordurk. Şuan ki yaşam alanlarımızda artık bunun imkanı yok. İş hayatımızda ki yoğunluktan ve evimizin müsade etmemesinden artık evlerde halılarımı yıkayamıyoruz.

Aslında bu bir bakıma da daha iyi oldu desek yerindedir. Bunun başlıca sebebi; hem yaşadığımız çağda suyun önemi, hemde hijyen noktasında ki farklar.

Evde Halı Temizliği Nasıl Yapılır?

Evde halı temizleme; daha çok küçük lekeler için ideal bir yöntemdir. Halınızda oluşan en küçük bir leke için halınızı yıkamaya vermenizi önermiyoruz. Eğer halınızda ki leke küçük bir leke ise şu yöntemleri uygulayarak halınızı rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

  • Öncelikle üzerinde katı cisimler var ise (çay demi, yemek vs) bunlar alınır. Mümkünse halıya geçmesi önlenecek şekilde yüzeysel olarak
  • Daha sonra arap sabunu, kosla halı gibi temizleyiciler var ise bu temizleyicilerle, yoksa evde olan halınıza zarar vermeyecek içerisinde çamaşır suyu bulunmayan temizleyiciler ile halınızı çok bastırmadan oval şekilde temizleyiniz. Çok bastırırsanız lekelerin alta giderek halınızda koku, ve küf oluşmasına sebep olabilirsiniz.
  • Daha sonra da temiz bir bezle kurulama işlemine halınızı tabi tutabilirsiniz. Böylece halınızı temizlemiş olursunuz.
  • Bir yöntem de eğer ortam müsait olursa halının o kısmını altına leğen koyup yıkamaktır. Burada dikkat edilmesi gerek en önemli durum lekeyi genişletmekten kaçınmak ve halının kuruması için bir kaç gün halının yıkanan bölgesinin tam kurumasını sağlamaktır.

Konya Halı Yıkama

Berrak temizlik olarak son model halı yıkama makinelerimizle halılarınızı özenle yıkıyor, kuruluyor en kısa zamanda sizlere teslim ediyoruz. Konya'da halı yıkama fabrikamız ile merkez Selçuklu, Meram ve Karatay'da halı yıkama hizmeti veriyoruz.

(Kaynak) İçeriği ekleyen: Ertan ÇETE | KONYA
tarih icon 26.04.2021 tarihinde eklendi
Haber 1086 gündür   okuna sayısı icon 600 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]