mobil menu
ara

Salep fiyatı

Salep fiyatı Salep, salepgiller ailesinden gelen toprak altında yetişen bir bitkidir. Fakat, daha çok salep içeceği salep bitkisinin tohumundan elde edilmektedir. Salep, özellikle kış aylarında içimizi ısıtan lezzetli ve faydalı bir içecektir. İçerisinde bulunan zengin mineraller sayesinde birçok hastalığa iyi gelen bir içecektir. Aynı zamanda, lezzetli dondurmaların yapımında da tercih edilmektedir.

Kuru salep

Ülkemizde Akdeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde yetiştirilen salep bitkisinin toplanması ve hasadı zor olması sebebi ile fiyatı oldukça pahalıdır. Bazı kimseler, yaş salep bazı kimseler ise dondurmalık salep satın almaktadırlar. Yaş salep, özellikle dondurmalık salep olarak tercih edilmektedir. Her sene salep tohumu fiyatı daha da artmasına rağmen ülkemizde hala salep talebi oldukça fazladır. Fakat, yaş salebin kuru salebe göre fiyatı daha uygundur. Bunun sebebi ise, herhangi bir işlem görmemiş olan salep tohumu fiyatı herhangi bir emek gerektirmemesi sebebi ile daha uygun olmaktadır. Aynı zamanda, ülkemizde yaş salep talebi daha fazladır. Bunun sebebi ise, birçok dondurma ve dondurma türevi olan alanlarda saf salep e ihtiyaç duyulmaktadır.

2021 salep fiyatı(detaylı bilgi)

Yaş salep fiyatı

Ülkemizde ortalama olarak yaş salep in fiyatından bahsedecek olursak; yaş salep yaklaşık olarak 60 ile 350 TL aralığında değişiklik göstermektedir. Fakat, satın alacağınız saf salep in kalitesi ve hasat edildiği bölgede oldukça önem taşımaktadır. Bin bir çeşit şifaya sahip olan saf salebin toplanması bazı şartlar altında yasaklanmıştır. Yalnızca birçok yumru ve tohuma sahip olan saleplere izin verilmektedir. Bu sebeple, belli yerlerden salep satın alınmakta fayda vardır.

Salebin faydaları

Yasal olarak satılan salep tohumu fiyatları daha yüksek olsa da bu firmaların saleplerini tercih etmek daha mantıklıdır. Salebin faydalarından kısaca bahsedecek olursak, yaş salep ve saf salepten üretilen ürünlerin insan zihnini güçlendirdiği görülmüştür. Aynı zamanda, sindirim ve çeşitli bağırsak sorunları çeken insanların sindirim sistemini düzenlemektedir. Bunun yanı sıra, saf salebin bir diğer faydasından bahsedecek olursak solunum sistemini de düzenli tüketilmesi halinde oldukça faydası vardır.
  • Soğuk algınlığı,
  • Öksürük,
  • Sinüzit ve
  • Bronşit hastalıklarına da iyi elen şifalı bir bitkidir.
(Kaynak) İçeriği ekleyen: Otağ Doğal Ürünler Osman YILMAZ | BURDUR
tarih icon 1.02.2021 tarihinde eklendi
Haber 1173 gündür   okuna sayısı icon 749 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]