mobil menu
ara

​Bal çeşitleri

​Bal çeşitleri Birçoğumuz balı severek tüketiriz. Tatlı bir seçim için vazgeçilmezdir. Balın faydaları ve özelliklerini de düşünüldüğünde soframızda eksik olmaması gereken besinlerden olduğunu söylersen yanlış olmaz sanırım. Bal bir tatlı değil şifa deposu bir besindir. Öyle ki arılar insanlık için doğanın dengesi için oldukça önemli hayvanlardır. Düzenli bal tüketimi insan sağlığı için oldukça önemlidir.

Farklı bal çeşitleri ve özellikleri

Arılar yaptıkları balları bulundukları çevreden elde ettikleri polenler ile yaparlar. Bu yüzden arının bulunduğu doğada hangi çiçek çeşitlerinden var ise o kovandan elde edeceğiniz bal o özellikleri olacaktır ve ismi de onun ile anılır. Çam balı, lavanta balı, püren balı, kekik balı, portakal balı gibi farklı birçok bal çeşitleri vardır. Burada ki oran yüzde 90 olması o balın özelliklerini alması için yeterlidir. Hatta coğrafi işaret içinde yüzde 90 olmasına bakılır. Yüzde 100 olarak tam olmasa da olabilir. Çünkü arılar az da olsa farklı çiçeklerde polen alabilirler. Bu oran %10 geçmediği sürece önemli değildir.
Bazı bölgelerde endemik olarak yetişen bitki türleri vardır ve arılar buralardan bal yapmaktadır. Bunlar için coğrafi işaret tescilleri de alına bilir. Örneğin Marmaris çam balı bu şekilde tescillidir.

Bal çeşitleri

Kekik balı

Sağlığımız için çok faydası bulunan şifalı bir bitkidir. Farklı şekillerde kullanılır, yaş veya kuru olarak tercih edilebilir. Baharatlardan vazgeçilmezdir. Birde bunu arının bala çevirdiğini düşünürsek kekik balı tam bir şifa deposu olarak karşımıza çıkar. Kekik balı fiyatı ve faydaları hakkında bilgi edinin.

Püren balı

Püren çiçeğinden elde edilen bal çeşididir. Biraz daha üretimi azdır bu sebep ile daha kıymetli bir bal türüdür. Püren balı fiyatı ve püren bakının faydalarını linkten öğrenebilirsiniz.

Çam balı

Ülkemizde en çok bilinen bal çeşitlerinden biridir. Farklı bölgelerde çam ormanlarından elde edilse de en meşhur olanı Marmaris çam balı dır. Belki de duydunuz Marmaris çam balının en önemli özelliklerinde biri şekersiz olmasıdır. Öyle ki şeker hastalarının bile yiyebileceği bir bal çeşiti dir. Çam balı fiyatı ve diğer faydaları nelerdir? Çam balı için bilgileri inceleyin.

Portakal palı

Adı çok anlaşılır bal çeşiti sanırım değil mi? Portakal ve bal kesinlikle denemeniz gereken bir bal çeşitidir. Portakal balı nasıl, özellikleri ve faydalarını hemen öğrenin.

Anason balı

Nadir üretilen bal çeşitlerinden olan anason balı faydaları ve diğer özellikleri nelerdir?

Lavanta balı

Kokusu ve araması ile müdavimi olacağınız bir baldır lavanta balı. Lavanta balı faydaları nelerdir? Lavanta balı fiyatı ne kadar bilgi alabilirsiniz.

Çiçek balı

En çok bilinen ve üretimi fazla olan her bölge için buluna bilen çiçek balı, farklı çiçekler den elde edilen bal türü. Çiçek balı faydaları nelerdir?
(Kaynak) İçeriği ekleyen: Marmaris Bal Tarım | MUĞLA
tarih icon 20.08.2021 tarihinde eklendi
Haber 942 gündür   okuna sayısı icon 1075 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]