mobil menu
ara

Belçika'ya Plise Sineklik

Belçika

Belçika’ya Sineklik Gönderimi

Yaz aylarında huzurlu, güzel günler geçirirken yaşadığımız büyük sorunlarından bazıları da sinek, sivrisinek gibi haşerelerin yaşam alanlarımızda bizi rahatsız etmesidir. Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber birçok sinek, sivrisinek vs. türü doğada kendini göstermeye başlar. Evimizi, ofisimizi ve yaşam alanlarımızı bu tür canlılardan korumak için birçok farklı yöntem mevcuttur. Daha önceki yazılarımızda biyolojik yöntemleri ele aldığımız için size bu yazımızda birazda kimyasal yöntemden bahsedeceğiz. 

Sinekle Mücadele de Kimyasal Yöntem Nedir?

Sineklere ve böceklere uygulanan kimyasal yöntemlerin çoğu insan sağlığı için çok tehlikelidir. Dünya genelinde 3 milyon kişi sinek ve haşere ilaçlarından dolayı insektisit ve pestisit zehirlenmesine maruz kalmaktadır. Yaklaşık 250 bin kişi zehirlenmeler sonucu hayatını kaybetmektedir.

Organofosfat bileşiği sinek ve haşere ilaçlarında kullanılmaktadır ayrıca insanların sinir sistemini olumsuz yönde etkileyici özelliği vardır. Bunun yanı sıra DEET gibi aşırı güçlü kimyasallarda sinek ve haşere ilaçlarında kullanılmaktadır. Temel olarak sinek, sivrisinek vb. Haşereleri koku yayarak ortamdan uzaklaştırmayı veya tamamen etkisiz hale getirmeye hedefleyen kimyasal ilaçlar insan sağlığı için çok zararlıdır.

Sineklere Karşı Kimyasal İlaç Kullanımının İnsana Zararları

Çevremizde ki bir çok kimyasal ve radyoaktif madde sağlığımızı tehdit etmektedir. Yaz aylarının gelmesiyle beraber iş ve ev ortaında istenmeyen sivrisinek sinek vs. haşerelerde artmaktadır. Bu haşerelerden kurtulmak için kimyasal ilaç kullanımı onlara etki ettiği gibi maalesef bizim sağlığımıza da etki etmektedir. Özellikle gelişim evresinde ki çocuklarımız için daha da zararlıdır.

Neredeyse bütün haşere (sinek, sivrisinek vs.) ilacı ve sprey firmaları sinekleri (böcekleri) uzaklaştırmak ve etkisiz hale getirmek için bileşenine DEET (N,N-Diethyl-meta-toluamide) adı verilen kimyasalı eklemektedir. Birçok yan etkiye sahip olan kimyasalın sendromumu bile bulunmaktadır. Tarım ilaçlarında da kullanılan bu kimyasalın sebep olduğu başlıca yan etkiler şunlardır:

Alerjik Reaksiyonlar, Nöbetler, Beyin Hasarları, Kanser Riski

Doğayı ve insanları haşerelerden korumak için kimyasal yöntemler kullanmak yerine bulunduğumuz şehirdeki ilgili birimlerin yaptığı biyolojik yöntemlere güvenmeliyiz. Biyolojik yöntemlerin yeterli gelmediği durumlarda fiziksel koruma yöntemlerine eğer bu iki yöntemde yeterli gelmezse alanında uzman kişilerden yardım alarak kimyasal yöntemlere başvurmalıyız. 

Sinekten Kurtulmak İçin En Sağlıklı Yöntem Sineklik Takmak

Kimyasal yöntemlerin insan ve doğaya verdiği zararlardan korunmak için uygulanabilecek en iyi yöntemlerden biride fiziksel koruma yöntemleridir. Genellikle sineklik kullanarak sinek, sivrisinek vb. haşereleri yaşam alanlarından uzak tutarız. 

(Kaynak) İçeriği ekleyen: Süleyman VİCİR | BURDUR
tarih icon 15.03.2021 tarihinde eklendi
Haber 1132 gündür   okuna sayısı icon 613 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]