mobil menu
ara

Bucak Salebi Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Aldı

Bucak Salebi Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Aldı

Yazın dondurma, kışın içecek olarak tükettiğimiz salebin en meşhuru adı üzerinde "Meşhur Bucak Salebi"dir. Ülkemizde yörelere özel ürünlere verilen coğrafi işaret Bucak Kaymakamlığı, Bucak Belediye Başkanlığı, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası, Bucak Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün beraberce Türk Patent ve Marka Kurumu'na yaptıkları başvuru olumlu sonuçlarak Bucak Salebine Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verildi.

Böylece daha önce alınan Melli İnciri'nden sonra Bucak'ın 2. çoğrafi işareti belgesi Bucak Salebi ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce Bucak'ı bir ziyaretinde "Çarşı Pazar Değil, Bucak Salebi" söyleminden sonra yurt genelinde bilinirliği artan "Meşhur Bucak Salebi" artık tescil belgesini de alarak tescilli bir ürün olduğunu ortaya koydu.

Burdur Milletvekili Yasin Uğur Bucak Salebinin Coğrafi İşaret Aldığını Şöyle Duyurdu;

“ÇARŞI PAZAR DEĞİL HAKİKİ COĞRAFİ TESCİLLİ BUCAK SALEBİ”

"Kış aylarının vazgeçilmez meşhur içeceği Bucak Salebimiz Türk Patent ve Marka Kurumumuzca coğrafi işaret olarak tescillendi. Bucak Salebimizin üretim, tanıtım ve satışının arttırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlçemize hayırlı olsun"

Ocak 2020 yılında Bucak Kaymakamlığı, Bucak Belediyesi ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak olarak başvurdukları "Bucak Salebi" ibaresi ve mahreç işareti amblemine 10 Ağustos 2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili verilmiş oldu.

(Kaynak) İçeriği ekleyen: Osman YILMAZ | BURDUR
tarih icon 19.08.2021 tarihinde eklendi
Haber 943 gündür   okuna sayısı icon 520 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]