mobil menu
ara

Ev Yapımı Beton Saksı (Kendin Yap)

Ev Yapımı Beton Saksı (Kendin Yap)

Zamanımızın çoğunu evlerde geçirdiğimiz bugünlerde, boş zamanları için aktivite arayanların yeni gözdesi beton saksılar…  

Peki bu beton saksıları nasıl yapabiliriz? Beton saksı malzemeleri nelerdir? Aslında üretim olarak çok kolay ve eğlenceli olan bu aktivite için gerekli şeyler nelerdir? gibi tüm sorularının cevabı bu yazımızda.

Beton Saksı Nedir?

TDK’ye göre saksı; genellikle pişmiş topraktan yapılan, içine toprak konularak çiçek yetiştirmekte kullanılan, türlü büyüklükte olabilen kap. Beton saksı ise genellikle hızlı kuruyan beton harçları ve belirli miktarda suyun karıştırılıp kalıplara dökülmesi ve kuruyup bekletilmesiyle elde edilir. Son zamanlarda birçok üreticinin bu alana yönelmesiyle farklı tasarım ve desenlerde beton saksıları sosyal platformlarda görebiliyoruz.

Beton Saksı Nasıl Yapılır?

Beton saksı yapmak için ilk önce malzeme listesi hazırlıyoruz. İstenirse internet ortamında birçok farklı liste ve yapılış bulunabilmektedir.

Beton Saksı Malzemeleri

  • Beton görünüm için; Hızlı Donan Harç veya Çimento + Derz Dolgu
  • Beyaz renk görünümü için; Hızlı Donan Alçı (Kartonpiyer Alçı da olabilir)
  • Hazır kalıp veya başlangıç seviyesindeyseniz yoğurt kapları, küçük plastik kaplar
  • Akrilik Boya
  • Silikon tabancası (gerekirse)
  • Silikon(gerekirse)
  • A4 kâğıdı
  • Makas
  • Küçük karton bardak
  • Küçük bir kova veya saklama kabı
  • Zımpara (gerekirse)
  • Eldiven

Beton Saksı Yapımı

Öncelikle beton saksı kalıbı için; küçük veya orta büyüklükteki (6-10 cm çapında) yoğurt kabımızın altını kesiyoruz, (eğer altı düzse gerek yok) sonra A4 kağıdını tam ortalayacak şekilde ortasına silindir yoğurt kabımızı koyuyoruz. Silikon tabancası ile etrafını tam tur atacak şekilde a4 kağıdına silikonluyoruz. Amaç yoğurt kabının içine döktüğümüz beton dışarıya akmasın. (Eğer yoğurt kabımızın altı düz ise bu işleme gerek yok)

Sonraki aşama olarak küçük bir kovaya (veya saklama kabı) satın aldığımız beton harcını göz kararı (300-400 gr küçük yoğurt kabı için yeterli) koyuyoruz. Su ekleyerek harcımızı karıştırıyoruz Yoğurt kıvamına geldiği zaman silikonladığımız kabın içerisine yavaşça döküyoruz, yarı seviyeyi geçtiği zaman ortasına karton bardağımızı koyarak yanlarını dolduruyoruz. (Not: Bardağımızı tamamen dibine kadar yerleştirmiyoruz saksı altı için 2-3 cm altta beton harcı kalmalı) Tamamen doldurduktan sonra karton bardağımızı tam ortalı bir şekilde sabitliyoruz ve hafif bir şekilde parmaklarımızla dışarısından tam tur hafifçe vuruyoruz bu hava kabarcığı oluşmaması için gerekli, son olarak da saksımızı kurumaya bırakıyoruz.

Kuruduktan sonra orta dış kısmındaki yoğurt kabını kesip çıkartıyoruz ve orta kısmındaki karton bardağı çıkarıp alıyoruz.

(Kaynak) İçeriği ekleyen: Ömer Faruk YILMAZ | BURDUR
tarih icon 22.03.2021 tarihinde eklendi
Haber 1325 gündür   okuna sayısı icon 1069 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]