mobil menu
ara

Fıstık Ezmesi Kaç Kalori?

Fıstık Ezmesi Kaç Kalori?

Son dönemlerde yalnızca ülkemize değil dünyada da son derece popüler bir hale gelmiş olan fıstık ezmesi, pek çok kişinin sofrasındaki vazgeçilmez lezzetler arasındaki yerini de almıştır. Yumuşak bir dokuya sahip olan fıstık ezmesinin tadı ise son derece lezzetlidir ve ağızda erimeden önce damakta son derece harika bir tat bırakmayı da başarır. Her ne kadar sıklıkla tüketilmeye başlamış bir besin olsa da fıstık ezmesi kalori miktarının yüksek olduğu düşüncesi ile bu besini tüketmekten kaçınan kişiler mevcuttur. Fakat pek çok besinde olduğu fıstık ezmesinde de ölçülü bir şekilde tüketim son derece önemlidir. Böylelikle içerisindeki yararlı vitamin ve minerallerin vücuda geçmesi sağlanmaktadır.

Doğru Fıstık Ezmesini Seçin

Günümüzde konu fıstık ezmesi olduğu zaman karşınıza doğal olarak çok fazla sayıda ürün çıkmaktadır. Böyle olunca da fıstık ezmesi kalori araştırmalarını yaparken elde edeceğiniz rakamlar oldukça farklı çıkacaktır. İnsanların fıstık ezmesini yüksek kalori ile işkillendirmesindeki en büyük sebeplerin başında ise içerisinde çok fazla miktarda şeker ve trans yağ içeren fıstık ezmeleridir. İlave şekerli ya da yağlı fıstık ezmeleri hem çok daha yüksek kaloriye sahiptir hem de oldukça sağlıksızdır. Dolayısıyla fıstık ezmesi tüketmek isteyen kişilerin mümkün olduğu kadar şeker ilavesiz fıstık ezmesi ürünlerini inceleyerek, seçimlerini buna göre yapmaları gerekmektedir. Temelde katkısız yer fıstığı ezmesi, içerisinde en fazla bir miktar tuz içermektedir. Dolayısıyla içinde sağlığınızı olumsuz olarak etkileyecek ek şeker ve trans yağ bulunmamaktadır.

1 Kaşık Fıstık Ezmesi Kaç Kalori?

Yapmış olacağınız şekersiz fıstık ezmesi kalori araştırması sırasında da görebileceğiniz üzere 1 yemek kaşığı yani 16 gram fıstık ezmesinin kalorisi 94,24 kcal’dır. Fıstık ezmesi kalori dağılımında ise karbonhidrat 3,45 gram, lif 1,28 gram, protein 3,85 gram ve yağ ise 7,99 gramdır. Şekersiz fıstık ezmesi, karbonhidrat oranı düşük bir besindir. Bundan dolayı da karbonhidrat diyetinde olan kişiler şekersiz fıstık ezmesini diyet listelerine herhangi bir sorun olmadan ekleyebilirler. Şekersiz fıstık ezmesinin glisemik indeksi 14’tür. Dolayısıyla Tip 2 diyabet hastaları için de oldukça etkili bir seçenek olup hastalar tarafından doğru ölçülerde olmak şartı ile tüketilebilir. Burada önemli husus bu değer şeker, glikoz gibi tatlandırıcı katılmayan katkısız fıstık ezmesi için sunulan değelerdir.

(Kaynak) İçeriği ekleyen: Osman YILMAZ | BURDUR
tarih icon 9.08.2021 tarihinde eklendi
Haber 953 gündür   okuna sayısı icon 634 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]