mobil menu
ara

Gerçek Dondurma Yiyin! Sağlığınızdan Olmayın!

Gerçek Dondurma Yiyin! Sağlığınızdan Olmayın! Yaz aylarının gelmesi ile beraber sıcaklar artıyor. Yazın en sevilen lezzeti şüphesiz dondurma. Sıcak havalarda içimizi serinleten eşsiz lezzet.

Peki yediğimiz dondurmalar ne kadar sağlıklı? Bir çok firma marketlerde, bakkallarda dondurma satışı yapıyor. Çeşit çeşit aromalı, meyveli dondurmalar. Ambalaj içinde satışı yapılan bu dondurmaların bazılarına dondurma demek, dondurmaya herhalde hakaret olur! Birde geleneksel dondurmamız var bunu da genelde pastane, kafeler kendileri üretip biz tüketicilere sunuyor.

Daha önce karşılaştığım bir kaç haber beni ambalajlı dondurma yemekten son derece uzaklaştırdı. Çocuklarıma da bu dondurmaların tüketimini yasakladım. Çünkü aynı firma Avrupa‘da bu dondurmayı satarken içine %13 süt koyarken Türkiye’de %1 oranında süt koyuyor. Bu bile tek başına bu firmadan uzaklaşmak için yeterliyken, bir de meyve püresi oranına bakarsak Avrupa’da %11, Türkiye’de %0.4. İlgili habere bu linkten ulaşabilirsiniz.

Bu durumun yanında süt tozu, kıvam arttırıcı, aroma verici, glikoz şurubu gibi bileşenlerin kullanılması beni bu tarz ürünleri kullanmaktan uzaklaştırdı. En iyisi kendi dondurmanı kendin yap dedim ve biraz araştırmaya başladım. Aslında dondurma için 3 temel bileşen var. Bunlar Salep, Süt ve Şeker. Bu üçünün kalitelisini alırsanız maliyet biraz artıyor ve dondurmaya farklı maddeler katanlar da bu sebeple bir takım katkı maddeleri katıyorlar. Gerçek dondurmanın püf noktaları şunlar; sahlep katkısız salep olacak, içinde herhangi bir yabancı madde olmayacak. Salep üzerine yaptığım araştırmalarda %100 salep satan firma buldum. İster toz olarak isterseniz de çekirdek olarak gönderimini yapıyor. Salep’i toz haline getirmek bir hayli zor olduğu için ben direk dondurmalık toz salep siparişi verdim, firma Otağ Doğal Salep buradan ulaşabilirsiniz. Aynı firma evde dondurma yapımını da anlatıyor onların tarifini de kullanabilirsiniz.
(Kaynak) İçeriği ekleyen: İlhan YILMAZ | KONYA
tarih icon 28.03.2021 tarihinde eklendi
Haber 1125 gündür   okuna sayısı icon 600 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]