mobil menu
ara

Salep Faydaları Nelerdir?

Salep Faydaları Nelerdir?

Toz Salep Faydaları

Orkide bitkisi, çayır, orman ve yol kenarlarında yetişen endemik bir bitkidir. Yalnızca çiçek ticareti maksadıyla değil, salep bileşeni olarak da çok önemli bir yere sahiptir. Çiçeğin yumru bölümleri hasat edilir ve güzelce yıkanır. Sonrasında bu yumrular kaynatılır ve kurumaya bırakılır. Son aşamada ise içeceğe büyüleyici bir tat ve kremsi bir doku kazandıran çok ince bir un şekline getirilir. Şekerle süt bu un şekline getirilmiş salep tozu ile beraber zengin dokulu ve kıvamlı olana dek pişirilir. İçecek koyu bir kıvam almasının ardından, bardaklara pay edilir, üstüne tarçın eklenir ve sıcak olarak servise sunulur. Kış aylarında dumanı tüten bir bardak salebe kimse hayır diyemez. Salep yalnızca kış aylarında değil dört mevsim boyunca popülerdir. Özellikle yaz aylarında salepli dondurmanın yeri ayrıdır. Peki, salep faydaları nelerdir?

Salebin Faydaları Neler?

Bu özel içecek sadece muazzam tadı için değil, sağlık yararları olduğundan dolayı da önemli bir yere sahiptir. Salebin faydasını görebilmek için en önemli püf noktası; tükettiğiniz salebin gerçek salep yani saf salep olmasıdır. Her yaştan insana fayda sağlıyan bu eşsiz bitki salebin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

• Nezle ve gribin giderilmesine yardımcı olur.

• Serin havalarda vücut sıcaklığını dengelenmesine yardımcı olur.

• Göğsü yumuşatır ve hırıltı probleminin giderilmesine yardımcı olur.

• Doyurucu bir yapıya sahiptir. Tokluk hissi oluşturarak zayıflamaya da yardımcı olur.

• Enerji seviyesini yükseltme özelliği sunarak cinsel performansın arttırılmasına yardımcı olur.

• Kişinin zinde olmasına yardımcı olur.

• Yapısında yer alan protein ve kalsiyum gibi bileşenler nedeniyle bağışıklık sistemini destekler. Bu nedenle sık sık hasta olmayı önlenmesine yardımcı olur.

• Zihin sağlığını korunmasına yardımcı olarak. Hafıza problemlerine karşı beyin sağlığını destekler. Bu nedenle özellikle yetişkin ve yaşlı insanlara salep tüketimi tavsiye edilir.

• Hafızayı güçlendirdiğinden dolayı öğrencilerin de salep tüketmeleri önerilir.

(Kaynak) İçeriği ekleyen: Bucak Salep | BURDUR
tarih icon 19.06.2021 tarihinde eklendi
Haber 1013 gündür   okuna sayısı icon 606 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]