mobil menu
ara

Bucak Salep Borsası

Bucak Salep Borsası

Burdur Bucak Salep

Salep; orkide bitkisinin kökünden elde edilen yumruların yıkanıp, kurutulup taş değirmenlerde 4 aşamalı olarak öğütülmesiyle hazır hale gelip, içimlik sahlep veya dondurma salebi olarak kullanılır. Genellikle 700-800 metre rakımın üzerinde dağ, çayır, ormanlık hatta yol kenarlarında bile yetişir.

Burdur salep veya daha çok Bucak salep olarak ülkemizde isim salmıştır. Bucak salebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın "çarşı pazar değil hakiki Bucak Salebi" söylemi ile yurdumuzda daha da ün salmıştır.

Salep Borsası

Bucak; salebin ticaretinin döndüğü ana merkezdir. Burdur Bucak Salep Borsası olarak nitelendirilen bu durum, 1950'li yıllardan beri salep alım satım ticaretinin Bucak'lı tüccarlardan tarafından yapılması ve Torosların eteklerinde bulunan Bucak ve çevresindeki köylerde salep toplanmasından kaynaklanmatadır. Bucak salep borsasında her yıl tonlarca salep alınıp satılmaktadır. Salebin fiyatını buradaki tüccarlar belirlemekte, tüm Türkiye'ye dondurmalık salep ve içimlik salep satışı yapılmaktadır.

(Kaynak) İçeriği ekleyen: Osman YILMAZ | BURDUR
tarih icon 2.07.2021 tarihinde eklendi
Haber 1030 gündür   okuna sayısı icon 821 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]