mobil menu
ara

Perde Çeşitleri

Perde Çeşitleri Perde söz konusu olduğunda, çeşitli amaçlar için birçok farklı tip mevcuttur. Şeffaf ve ışığı filtreleyen kumaşlardan ağır karartma malzemelerine kadar, doğru perde her odada bir atmosfer yaratmaya yardımcı olabilir. İşte bazı yaygın perde türlerine kısa bir genel bakış:

Tül perdeler hafiftir ve genellikle mahremiyet sağlarken odaya ışık girmesini sağlayan küçük deliklere sahip pamuklu veya polyester kumaştan yapılır. Bu perdeler çeşitli renk ve tarzlarda gelirler, böylece işlevsel olduğu kadar dekoratif öğeler olarak da kullanılabilirler. Tül perdeler aynı zamanda kış aylarında ısı kaybına karşı yalıtım sağlayarak enerji verimliliğinin önemli olduğu soğuk iklimlerde kullanım için idealdir.

Perde modelleri

Karartma perdeleri, güneş ışığının veya diğer parlak ışıkların pencerelerden veya cam kapılardan girmesini tamamen engeller; bu da onları, insanların gündüz saatlerinde uyurken karanlık olmasını istedikleri yatak odaları veya en iyi izleme deneyimleri için aydınlatma seviyelerinin kontrol edilmesinin gerekli olduğu medya odaları gibi alanlar için ideal hale getirir. Karartma malzemesi tipik olarak, geceleri sokak lambaları gibi ortam ışık kaynakları dışında her şeyi dışarıda tutan kalın katmanlardan oluşur; bu malzemeler, pencere çerçevelerinden gelen hava akımını da engelleyerek yalıtım özelliklerini daha da artıran arka kaplamalara sahip olabilir.

Son olarak, ısı yalıtımlı perdelerin her iki tarafında, soğuk hava mevsimlerinde ısıyı evin içine geri yansıtan ve ısıtma maliyetlerini düşürmeye yardımcı olan özel kaplamalar bulunur. Termal perdeler ayrıca normal perdelik kumaşlardan daha kalın olma eğilimindedir, bu nedenle sesin fazla geçmesine de izin vermezler; Evinizin yakınında yoğun trafiğe sahip yollar gibi yüksek sesli açık hava etkinliklerine yakın bir yerde yaşıyorsanız, bu onları harika seçenekler haline getirir. Ek olarak, bu perdeler düz renkler, baskı desenler ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli tasarımlarda gelir - zevkinize bağlı olarak birçok dekorasyon olanağı sunar!
(Kaynak) İçeriği ekleyen: Perde Modelleri | ANKARA
tarih icon 28.03.2023 tarihinde eklendi
Haber 396 gündür   okuna sayısı icon 391 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]