mobil menu
ara

Enjektör pulu arızası belirtileri

Enjektör pulu arızası belirtileri Enjektör, dizel otomobillerde bulunan, dizel otomobillerin piston tepesine yakıt sağlayan bir araçtır. Enjektörün sağlamış olduğu yakıtın herhangi bir kazaya sebep olmaması için basınç kaçaklarına karşı önlemin alınması gerekmektedir. Tam olarak bu noktada da enjektör pulu devreye girmektedir. Enjektör pulu, enjektörden motora karşı herhangi bir basınç kaçağının gerçekleşmemesi ve bu vesileyle yanma olayının meydana gelmemesini sağlamaktadır.

Enjektör pulu nedir?

Enjektör pulunun özelliklerinden bahsedecek olursak; enjektör pulunun ana maddesi bakırdır. Bakır, yapısı sebebi ile yanma olaylarına karşı koruma görevi görmektedir. Aynı zamanda, enjektör pulunun fiyatı oldukça ucuzdur. Enjektör pulu yaklaşık 10 TL ile 70 TL arasında değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda, enjektör pulunun arızası durumlarında birçok ciddi problemler meydana gelebilmektedir. Enjektör pulu arızası belirtilerinden kısaca bahsedecek olursak; öncelikle enjektör pulunun bozulması halinde arabanın motorundan oldukça garip bir ses gelmeye başlar. Sizde bu ses sayesinde enjektör pulunun bozulduğunu kolayca anlayabilirsiniz.

Enjektör pul arızası

Enjektör pulunun arızası durumunda arabanızdan ‘’fıs, fıs, fıs, fıs ‘’ seslerini duyabilirsiniz. Bu ses sürekli ve ritmik bir şekilde çıktığı için de diğer arızalardan kolayca ayırabilirsiniz. Enjektör pulunun arızasının bir diğer belirtisi ise aracınızda gözle görülür bir şekilde performans kaybı meydana gelir. Bu belirti ile de enjektör pulunuzun arızalı olduğunu anlayabilirsiniz. Enjektör pulunun arızasının bir diğer belirtisi ise, çiğ yakıt atmadır.

Çiğ yakıt atma problemi sebebi ile de motorunuz kısa sürede bozulabilmektedir. Bu sebeple, bu şekilde araç kullanmanız sakıncalıdır. Enjektör pulu arızasının çözümünden bahsedecek olursak; aracınız bu şekildeyken hem performans hem de ses olarak kullanıma elverişsiz bir hale gelmektedir. Aracınızı servise götürmeniz halinde servis, enjektör pulu değişimi yapmaktadır.

Enjektör pulu değişim fiyatı

Enjektör pulu değişimi sayesinde aracınız kısa sürede eski performansına ulaşır ve artık can sıkıcı ses çıkarmamaya başlar. Enjektör pulu ücreti, oldukça uygundur. Ücret yaklaşık, 5 TL ile 20 TL arasında değişiklik göstermektedir. Lakin bunu kendinizin değiştirmesi biraz zordur, ustalık gerektirir. Bu yüzden enjektör pul değişim ücreti ustalık fiyatı eklendiğinde biraz daha yükselmektedir. Bu da tabi gideceğiniz ustaya göre değişiklik gösterir ve ortalama 60 TL ile 150 TL arasında bir fiyat çıkabilir. Aynı zamanda, enjektör pulunu değiştirmek, tercih ettiğiniz servislere ve aracınızın modeline bağlıdır. Bazı araçlarda enjektör pulunu çıkartmak zor olabilmektedir ve bu sebeple aracınızın başka parçalarına istenmeden zarar verilebilmektedir.
(Kaynak) İçeriği ekleyen: Sismak Otomotiv, pulrondela.com | KONYA
tarih icon 5.02.2021 tarihinde eklendi
Haber 1170 gündür   okuna sayısı icon 4616 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]