mobil menu
ara

Nerenin salebi meşhur

Nerenin salebi meşhur Salep, kış aylarında içimizi ısıtan lezzetli ve oldukça faydalı bir içecektir. Salep içeceğinin insan sağlığı üzerinde faydalarından bahsedecek olursak; soğuk havalara bağlı olarak soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu bir özelliği vardır. Aynı zamanda, salep sindirim sistemine birebir gelen bir içecektir. Kabızlık vs. her sindirim problemini çözer. Eğer, vücudunuzda parazit vb. sıkıntılarınız varsa kısa süre içerisinde bu parazitlerin vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Salep içeceği cildimize E vitamini sağlayarak çeşitli akne problemlerine iyi gelmektedir. Salep içeceğinin bir diğer faydası ise, kalp ve damar problemlerine iyi gelmesidir. Böylece, kan akışınızda ve kalp ve damar yetmezliğinizde salep içeceği şifa görevi görmektedir.

Salep bitkisi

Kış aylarında içimizi ısıtan Salep içeceğinin ana kaynağı salep bitkisinin yani orkidenin kökünden gelmektedir. Salep orkidesi kökü, kurutulur ve toz halini elde etmek için öğütülür böylece salep içeceği meydana gelir. Özellikle, havaların oldukça soğuk olduğu şu günlerde salep içeceğini tüketmek bizler için oldukça koruyucu olacaktır. Ülkemizde de birçok yerde salep bitkisi yetiştirilmektedir. Hangi ilin salebi meşhurdur diye sorarsanız, aklımıza ilk gelen yer Burdur Bucak ili olacaktır. Ülkemizde salep içeceğinin %80’i ise Burdur’un Bucak ilçesinden temin edilmektedir. Bucak ilçesi salep ticareti yapılan ülkemizde en önemli yerlerden bir tanesidir.  Sadece burada salep borsası vardır. Bucak salebi gibi meşhur olan bir diğer çeşitte Maraş salebidir. Kahramanmaraş’ın salebine oldukça meşhurdur. Bunun ilk sebebi Maraş dondurmasından kullanılıyor olmasıdır. Maraş dondurmasının sırrı saleptir.

Bucak salebi yapılışı

Ülkemizde meşhur olan Bucak salebin yapılışından bahsedecek olursak; ilk olarak salep kökü toz haline getirilir. Toz haline getirilen salep, içerisine dileğinize göre şeker ve salep tozu eklenir. Daha sonra ise, salep tozuna ve şekere bağlı olarak süt eklenir. Daha sonra ise yaklaşık yarım saat veya kırk beş dakika kaynatılır. Fakat dikkat etmeniz gereken nokta ise bu süre zarfında kesinlikle karıştırmayı durdurmayınız. Bunun sebebi ise salep içeceği topaklanıp altına tutabilmektedir. Salep olduğunda ise kişisel tercihinize göre üzerine tarçın ekleyerek ülkemizde meşhur olan Bucak salebinin kıvamını yakalayabilirsiniz.

Salep fiyatı

Salebin farklı kalitelerine göre ücreti değişmektedir. Saf salep fiyatı oldukça pahalıdır. Salep kilosu ortalama 550 TL ile 1300 TL arasındadır. Üretiminin kısıtlı olması ve genelde bire bir veya iki ürün vermesi sebebi ile üretim azdır. Bu sebep ile pahalıdır salep. Bunu fırsata çeviren bazı kötü niyetli kişiler salep içerisine farklı karşımlar ile öğüterek doğal salep özelliğini kaybetmektedir.
Önerebileceğimiz bucak salebi nereden alınır sorunuz için bağlantıyı inceleye bilirsiniz.
(Kaynak) İçeriği ekleyen: Otağ Doğal Ürünler Osman YILMAZ | BURDUR
tarih icon 6.02.2021 tarihinde eklendi
Haber 1146 gündür   okuna sayısı icon 1643 defa görüntülendi

Firmalardan Son Dakika Haberler

firma haberleri FirmaHaber; Birlikte daha güçlüyüz. Kurumunuz, İşletmeniz veya Firmanız ile ilgili haber ve bilgileri en doğru şekilde paylaşabileceğiniz bir sayfa. Haber değeri taşıdığını düşündüğünüz bilgileri bizlerle paylaşabilirsiniz. İlgili yöneticilerin denetimi sonucunda haberinizi yayına almak için hazırlayacağız. Son dakika haberler veya diğer tüm gerekli bilgiler için Firma Haber. Sosyal medyada takip edin, @firma.haber
son dakika haberler

© 2019 / 2023 - firmahaber.com • Ücretsiz Haber EkleKünyeİletişim [ Reklam ]